Håndtering af Covid-19

Situationsrapport for SkiCamp og Ski Academy november, 2020

Hermed en status for mulighederne ifht. SkiCamp 2020 pr. 7. oktober, 2020.

Jeg har siden Østrig blev “orange” for 3 uger siden har vi brugt lang tid på at undersøge og få styr på alle detaljerne i afviklingen af SkiCamp/Ski Academy i en Corona tid.

Konklusionen er at vi mener, at vi kan afvikle nogle rigtig gode camps under sikre og rigtig gode forhold.

Så vi skal ned i og stå på ski 🙂

 

Status på de vigtigste komponenter i turen er lige nu, at:

  • Skiområdet er åbent, lifterne kører og pisterne er allerede nu rigtig gode…
  • Instruktørerne er klar til at gøre jer alle endnu bedre på ski…
  • Vores hoteller er åbne. Jeg har været i tæt dialog med dem over de sidste par uger og de vil meget gerne have besøg af os. De forstår faktisk slet ikke, at hvorfor der bliver anbefalet at blive væk, da der kun er meget få smittet i hele dalen…
  • Smittetallet i Østrig er nemlig lavere end i Danmark – og i Zillertal-dalen er det faktisk rigtig meget lavere end i Storkøbenhavns-området.
  • Der er næsten ingen gæster i Hintertux p.t. Der er lige tre af de helt store hoteller helt oppe ved liften, som har besluttet sig for at lukke ned. Mit bud er derfor, at vi kommer til at masser af plads på pisterne, ingen liftkøer og god plads i restauranten.
  • Det er muligt som dansker at både køre og flyve til Østrig via Tyskland, som vi normalt gør. Se mere info længere nede.

Så for at slå det helt fast. Vi afvikler SkiCamp og vores helt nye produkt til voksne Ski Academy i alle de fire planlagte uger: uge 45, 46, 47 og 48.

 

Situationen i hele verdenen betyder selvfølgelig, at der løbende kan komme ændringer i programmet samt nye regler, da forholdene kan ændre sig hele tiden og med ekstremt kort varsel. Dette kan I værste fald betyde, at det bliver umuligt at afvikle camps i 2020. Men mit udgangspunkt og fokus er altså på, at vi afvikler, så godt som det overhovedet er muligt.

Jeg tror også vi alle trænger til at komme lidt væk fra dagligdagen og ned i den friske bjergluft med ski på fødderne.

Jeg er opmærksom på, at der er mange holdninger til, hvordan man skal opføre sig i en Corona tid. Min helt subjektive holding/vurdering pt. er dog, at vi kan afvikle nogle gode camps under mindst lige så sikre forhold, som vi alle færdes i p.t. i vores daglighed. En af vores fordele er vores gruppe- størrelse, som er forholdsvis lille samt vores type af camp, som ikke er baseret på afterski, men på at hygge os på bjerget og udvikle vores skiløb. 

 

Til dem, som har mulighed og lyst til at tage på ski

Jeg har som sagt brugt de sidste tre uger undersøgt og fået afklaring på en del forhold. Herunder bliver de vigtigste ridset op:

 

Krav om negativ Coronatest

Deltagelse på nogen af SnowWaves camps kræver fremvisning af negativ Coronatest, som er mindre end 48 timer gammel ved ankomst til hotellet. Som udgangspunkt kræver hverken Tyskland eller Østrig at man kan fremvise en negativ test for at kører igennem Tyskland eller rejse ind i Østrig. Vores anbefaling er dog, at alle tager en test dagen inden afrejse om morgenen og herefter bestiller et Coronapas på sundhed.dk, som kan fremvises såfremt man skulle have behov for dette. 

Forsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring. Du har sikkert allerede en hos dit nuværende forsikringsselskab. Men om den dækker, når du rejser til ”orange” lande (lande hvor UM fraråder rejser til) er ikke sikkert. Det skal du selv undersøge.

Heldigvis findes der rejseforsikringer på markedet, som dækker uheld, hjemtransport og coronavirus, blandt andet Gouda og Dansk Rejseforsikring. Se nedenstående link for en fuld oversigt. I dette link findes der også direkte links til at købe disse rejseforsikringer, så du kan rejse trygt afsted.

Læs mere på Rejseforsikringsguiden her

Alpin lovgivning i Østrig

Der er indført en alpin lov i hele Østrig i år. Den følger vi selvfølgelig på vores tur. De vigtigste punkter i den er, at et begrænset antal personer i kabinelifter, da de betragtes som indendørs areal samt at alt madindtagelse på bjerget skal foregå ved bordservering (cafeteriet er altså lukket eller ændret til bordservering). Reglerne for kabinelifte er indført for at holde afstand. Jeg ved ikke helt præcis endnu, hvor mange mennesker man må være i en 10 personers lift, men mit bud er 4-5 personer. Medbring venligst mundbind, da dette også kan være påkrævet flere steder.

Læs mere om sikkerheden i Hintertux skiområde her

 

Indrejse i Østrig som dansker er muligt

Jeg har talt med både Den Danske Ambassade i Berlin og Wien og begge ambassader bekræfter følgende:

  1. Transit igennem Tyskland er lovligt og muligt, som dansker. Men ingen overnatninger i Tyskland. Så kræver det fremvisning af negativ test.
  2. Indrejse og ophold i Østrig kræver ingenting andet end et pas ved grænsen.

Igen er vores anbefaling at I rejser med både Coranapas fra sundhed.dk samt mundbind og sprit i bilen/flyet.  SnowWave anbefaler, at I tager den officielle Coronatest via sundhed.dk. I kan allerede nu booke tid i den testfacilitet, som passer jer bedst. I kan printe jeres Corona Pas, som det hedder, inden på Sundhed.dk, som er det officielle dokument I skal bruge. Min personlige erfaring fra testcenteret ude i lufthavnen er, at det cirka tager 24 timer, at få sit svar d.d. (7 oktober). Du kan dog risikere at vente helt op til 72 timer. Så undersøg svartiden i dit lokale Coronatest-telt.

Udenrigsministeriets rejsevejledning bekræfter ambassadens svar om at transit igennem Tyskland p.t. er lovligt – læs evt. selv mere på Udenrigsministeriet her.

Jeg har også i dag talt med hotellet i Hintertux og de vil meget gerne arrangere test for os inden hjemrejse, såfremt vi ønsker dette. 

Jeg har til nødstilfælde også indkøbt nogle quicktest som p.t. er på WHO liste over test til ”emergency use”. Disse medbringer jeg på turen i rigelige mængder. De kan købes for 250 kr. pr. styk.

 

Transport

De fleste af jer plejer jo at flyve til München og kører derfra i lejebil. Lejebilsmarkedet er også hårdt ramt, så det burde være muligt at leje noget godt til rimelige penge. De meldinger jeg har fået siger, at det er ingen problemer med at leje bil.

Der er lidt flere udfordringer med flytrafikken p.t. Jeg ved dog, at de forskellige selskaber gør, hvad de kan for at få folk frem, men jeg har også hørt, at flyafgangene kan blive flyttet op til flere gange inden afgang. Så til jer der fortsat flyver, vil jeg anbefale, at I er ekstra opmærksomme på at checke op på evt. ændringer i jeres flyafgange. Omvendt har jeg også hørt fra Jacob Dalby (legendarisk SnowWave instruktør), som har været en del gange i Frankfurt den seneste tid, at det fly har fungeret helt normalt.

En anden mulighed er selvfølgelig også, at I kører selv. Hvis I kun er to (forældre og barn) der skal afsted, kunne det måske være smart at teame op, så man er to førere i hver bil, så er turen knap så hård. Det er selvfølgelig klart mindre bekvemmeligt at køre selv ifht at flyve, men fordelen er, at man er uafhængig af andre og kan kører hjem, når man vil. Det tager ca. 12 timer at køre til Hintertux fra DK.

 

Ekstra dage

Hvis I har lyst til en ekstra ski-dag enten før eller efter campstart er der også mulighed for dette på de fleste camps. Kontakt mig direkte på 56204000 eller på info@snowwave.dk angående dette.

 

Jeg kører i forvejen og baner vejen for jer

Jeg pakker varevognen og kører afsted til Østrig allerede den 30 oktober. Jeg er altså dernede en hel uge før, for at få styr på alle detaljer, så jeg kan sikre jer den nemmest mulige transport og selvfølgelig en god camp-oplevelse.

Jeg sender en statusmail ud først i november, hvor jeg beskriver min oplevelse af køreturen fra DK igennem Tyskland og til Østrig. Herunder de forskellige procedurer og kontroller vi kan blive udsat for og hvad jeg anbefaler jer at gøre.

Tilmelding til alle SnowWaves ture efter Østrig er blevet orange er bindende*, som de altid har været, med mindre forholdene ændrer sig så meget, at vi ikke kan afvikle camps sikkert. P.t. betragter vi altså situationen, som værende således at vores paragraf 8 under vores handelsbetingelser ikke er opfyldt. Vi er et lille, fornuftigt, pragmatisk og fair rejsebureau, som er medlem af rejsegarantifonden og er interesseret i at lære jer at kende både som mennesker og skiløbere på den lange bane. Hvis der usikkerhed og rimelighed i din evt. aflysning af din tur, så skal vi nok finde en god løsning på det, som alle er glade for.

Alle som har bestilt mens Østrig var gul får selvfølgelig hele deres indbetaling refunderet, såfremt de ønsker dette, som lovet ved åbningen af tilmeldingen.

 

Uddybning

Såfremt du bestiller en tur fra d.d. og frem mod campstart, er du indforstået med, at det er de forhold og love, som der d.d. (7. oktober, 2020) er gældende. Hvis forholdene/lovgivningen ikke har ændret sig på jeres afrejsetidspunkt, er jeres tilmelding og betaling bindende og I får således ikke jeres penge retur. Såfremt forholdene har ændret sig på jeres rejsetidspunkt, så det enten ikke kan lade sig gøre at komme ud af DK eller ind i Østrig, skiområdet er lukket etc., så kan I fortsat få pengene retur eller overfører jeres betaling til næste års SkiCamps.

Essensen i det ovenstående forsøg på noget jura-snak fra min side er egentligt blot, at jeg på et tidspunkt bliver nødt til at kunne regne med, hvem der planlægger at komme på SkiCamp under de nuværende forhold. På et tidspunkt skal jeg nemlig betale depositum til hotellerne, bestille liftkort, ansætte instruktørerne endeligt, sørger for transport til instruktørerne etc.

Jeg håber på at se så mange af jer som muligt på vores gode camps. Jeg er i løbende kontakt med de lokale og situationen er tæt på katastrofal for dem. Flere hoteller er allerede gået konkurs, da der ingen mennesker er i dalen. Tyskland har også lavet en rejseanbefaling der fraråder alle tyske statsborgere at tage til Østrig. Og det var en anbefaling ikke et forbud ved lov, heldigvis da.

Så lad os slå to fluer med et smæk og lægge nogle penge hos de lokale i Zillertal og samtidig have bjerget så tæt for os selv, som vi nok nogensinde kommer til at opleve.

Vi forventer selvfølgeligt at alle gæster, som deltager på vores ture opfører sig ansvarligt ifht. Corona.

Ring eller skriv, såfremt der måtte være nogle uafklarede forhold, som jeg ikke har fået svaret på her.

 

De bedste hilsner,

Carsten Holm
Stifter og ejer af SnowWave

 

Der er faldet sne. Rigtig meget sne! Der ligger lige nu 85 cm puddersne på i den del af området der er over 2700 meters højde. Fra Tuxerfernerhaus og op i terrænet. Slæbeliften på Kasserer kører allerede, hvilket er tidligere end normalt. Så forholdene lover rigtig godt!

Hold dig opdateret

Få update på nye ture og gode tilbud!